Woda czerpana z urzadzen do zaopatrywania miejscowego

Posted in Uncategorized  by admin
August 11th, 2018

Woda czerpana z urządzeń do zaopatrywania miejscowego, a przeznaczona tylko na własne potrzeby jednego lub kilku sąsiednich gospodarstw domowych, poza właściwościami określonymi w pkc. l, powinna wykazywać miano coli nie niższe niż 10 (wskaźnik coli – nie wyższy niż 100/1). Woda dla zwierząt domowych powinna wykazywać zbliżone właściwości do. wody przeznaczonej dla ludzi. Woda do podlewania roślin może zawierać znaczne ilości związków pożytecznych dla nich. Szkodliwa jest natomiast domieszka Na2C03. Woda dla potrzeb przemysłu wiejskiego powinna odpowiadać warunkom. Woda stosowana w wytwórniach wyrobów betonowych nie powinna zawierać tłuszczów, nie rozpuszczonych związków humusowych i organicznych oraz związków magnezu. Chlor oraz siarczany mogą występować jako ślady, a żelazo i mangan tylko poniżej 0,05 mg/l. Woda do zaopatrywania kotłów parowych nie powinna zawierać domieszek metalicznych, kwasów mineralnych, roztworów koloidalnych (oleje, tłuszcze, próchnica i inne substancje organiczne, kwas krzemowy), siarkowodoru; pozostałość po wyprażeniu nie powinna być większa niż 300 mg/l. Zawartość innych substancji jest zależna od wysokości ciśnienia na kotle. [patrz też: ceramed bielsko, ściana kurtynowa, intech legnica ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: ceramed bielsko intech legnica ściana kurtynowa